Sütlü İrmikli Tarhana Çorbası

sütlü tarhana

6-8

Tarhana çorbası, elinizdeki tarhananın kıvamına göre su miktarını ayarladığınız bir çorba çeşidi. Bunun için tarhananın ölçülerini vermeyeceğim. Ben tarhanayı bir porsiyonluk küçük tencerede pişiriyorum. Bu seferki porsiyona;
yarım çay bardağı süt, (dipnota bakınız)
1 yemek kaşığı irmik,
1 tatlı kaşığı ruşeym ekleyerek pişirdim. (Ruşeym için 8. ayı bekleyiniz)

Altını kapattıktan sonra
ezdiğim bir diş sarımsağı
ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağını ekledim.
Böylece çok besleyici bir tarhana ortaya çıktı.
Çocuk doktoru Profesör Sn. Reha Artan, sütlü tarhananın en iyi ek gıda olduğunu söylüyor ve 6 aydan büyük bebeklere sütle pişirerek verilmesini öneriyor. Yazıya ulaşmak için tıklayınız.

Ayrıca Türkiye’deki Süt üreticilerinin bildirisini okumak için tıklayınız.

SÜT MESELESİ

Süt, devam sütü, inek sütü ya da keçi sütü olabilir.
1 yaşa kadar bebeklere inek sütü verilmesi önerilmez, hem kansızlık yapabileceği hem de böbreğe ağır geleceği için. Ancak bebeğin mamalarınını, çorbalarının hazırlanmasında az miktar inek sütü kullanmanın, eğer bebekte inek sütü alerjisi yoksa bir sakıncası yok. Ben bu ekolü kabul ederek yemeklerinde süt kullanıyorum. Not: Eğer inek sütü alerjisi varsa anne de bebek de tüm inek sütü ve ürünlerini diyetinden çıkarmalıdır, çünkü inek sütü proteini anne sütüyle de bebeğe iletiliyor.

**1 yaş altı çocuğunuza inek sütü vermeden doktorunuza danışınız.

Kıymalı Tarhana Çorbası için tıklayınız

Ek gıdaya geçiş

Tarhana çorbası

Yorumunuz?

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s