Sütsüz Gün kurusu kayısı muhallebisi

bebek için günkurusu kayısı muhallebisi

bebek için günkurusu kayısı muhallebisi

6-8

Kuru kayısı malumunuz çok faydalı çok lezzetli bir yemiş.  A vitamini yönünden zenginliği gözler için çok faydalı. İçerdiği lifler bağırsak hareketlerini arttırdığı için kabızlığa çok iyi geliyor. Özellikle de haşlanarak kullanıldığında bağırsaklar için daha iyi.
Bebeğiniz ishalse kuru kayısı ve incir vermeyin sevgili anneler, ama özellikle ek gıdaya geçişte kabızlık yaşıyorsanız, bu muhallebi hem bağırsaklarına iyi gelecek hem de tadını çok sevecek. Benim kızım çok severek yedi🙂 Bu tarifin bir özelliği sütsüz bir muhallebi oluşu. Çünkü devam sütü ya da inek sütü kullanmakta tereddüt eden anneler bebeklerine muhallebi yediremediklerini belirtiyorlar. Ama pirinç unu, irmik ve meyveleri tüketmek için güzel bir yol bence denemeli🙂 Bebeğiniz ek gıdalara alıştıktan hemen sonra verilebilecek bir tarif.

Malzemeler:

3 gün kurusu kayısı

1 ceviz rendesi

1 yemek kaşığı tepeleme irmik

1 yemek kaşığı tepeleme pirinç unu

300 ml su

Tarif:

3 gün kurusu kayısı 200 ml suda iyice yumuşayana kadar haşlanır, kabukları soyulup minik minik doğrandıktan sonra haşlama suyuna eklenir. 100 ml daha su ilave edilir. 1 yemek kaşığı tepeleme pirinç unu, 1 yemek kaşığı tepeleme irmik ve 1 ceviz rendesi ile pişirilir. Afiyetle miniğe yedirilir :))

Anasayfa ve yeni tarifler için tıklayınız

Yorumunuz?

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s