Tavuk Suyunda Sebze Haşlama

tavuk suyunda sebze haşlama

tavuk suyunda sebze haşlama

6-88ay

Kendiniz için ya da 8 aydan büyük bebeğiniz için tavuk haşlarken, haşlama suyuna 2-3 diş sarımsak, 1 bütün soğan, 1 patates, 1 havuç veya dilediğiniz başka sebzeleri ekleyerek haşladığınızda,

6-8 aylık bebeğinize bu suda haşlanmış patates ve havucu ve eklediyseniz diğer sebzeleri direk ezerek yedirebilirsiniz. Tavuk suyunun ve sarımsakla soğanın vitaminini içine çekmiş bu sebzeler çok besleyici olacaktır.

8 aydan büyük bebeklerinize, haşladığınız tavuğu da didikleyip sebzelerle beraber verebilirsiniz, sebzeler sıcakken  üzerine bir serçe parmağı büyüklüğündeki kaşarı rendeleyip ekleyebilirsiniz, böylece sebzelerle kaşar bütünleşmiş olur. Aklınızda bulunsun bebeğiniz 8 aydan sonra kaşar peyniri yiyebilir. Tavuk, sebze ve kaşarın birleşimi de 8 aydan büyük bir bebek için mükemmel bir öğündür !

Sizin tavuğunuz da haşlanırken içinde sebze, sarımsak soğan bulunduğundan daha lezzetli olur. Ayrıca sarımsaklar etrafa tavuk kokusu yayılmasını büyük ölçüde önler.

Her iki yemeği de yedirirken yanında bebişinize yoğurt da sunabilirsiniz.
Ben kendimiz için fırında haşlanmış tavuk üzerine sebze ve kaşar ekleyerek hazırladığım yemeğin yanında bebeğime de sebzelerini ve tavuğunu yedirdim.

Çok pratik ve çok lezzetli, afiyet olsun bebişlere 🙂

kalp
Tavuğun faydaları ve farkıl bir tavuk tarifi için 

 

Anasayfa ve yeni tarifler için tıklayınız

1 thoughts on “Tavuk Suyunda Sebze Haşlama

  1. Geri bildirim: Bebek Beslenmesinde Sık Sorulan Sorular 1: | Bebegimin saglıklı yemekleri

Yorumunuz?