Zencefilli Pekmezli Diş Kaşıyıcı Simit

Bebek için zencefilli tarçınlı diş kaşıyıcı simit

Bebek için zencefilli tarçınlı diş kaşıyıcı simit

8ay

8. aydan itibaren parmak besin dediğimiz bebeğin kendi eline alıp yediği besinlerle tanışma dönemi başlıyor. Bu sırada bebeklerin diş çıkma süreçleri de başlamış olduğundan, bebişlerimiz genelde dişlerini kaşıyıcı yiyeceklere yöneliyorlar. Ben kahvaltıda pankek, kaşar peyniri, birkaç dilim muzu önüne koyuyorum, eliyle tutup ısıra ısıra yemeyi seviyor. Bu tarifteki simitle de hem tutması kolay olduğu için hem de biraz sert olduğu için epey dişini kaşıdı. Bu sırada yumuşattığı kısımları da çiğneyip yuttu tabii 🙂  Zencefil, 8. Aydan sonra kullanabileceğimiz bir baharat. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor.  Gelelim tarife:

5 küçük simit için malzemeler:

4,5 yemek kaşığı tepeleme tam buğday unu
1 yemek kaşığı pekmez
1 çay kaşığı silme toz zencefil  (Dilerseniz kullanmaya da bilirsiniz)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı karbonat
3 yemek kaşığı su

Üzeri için
1 çay kaşığı pekmez
1 çay kaşığı zeytinyağı

Tüm malzemeler ile hamur yoğurulur, ele yapışan bir kıvam elde edilir. Eller yağlanarak hamur beş parçaya bölünür ve simit şekli verilir. Üzerlerine karıştırılan 1’er çay kaşığı zeytinyağı ve pekmez sürülür 180 C fırında 25 dk kadar pişirilir.
Afiyet olsun minişleree

Anasayfa ve Yeni Tarifler için tıklayın

Not: Sayfamdaki tarifler tarafıma ait olup, telif hakları kanununca korunmaktadır. Kaynak göstermeden kopyalanmak suretiyle yayınlanması durumunda telif hakkı aranacaktır

Yorumunuz?