Kavunlu Muhallebi

bebek yemekleri

Bebeğim bu ara yine diş ağrısından iştahsız olduğu için devam sütünü yarım bıraktı. Yarım kalan devam sütünü atmamak için muhallebi yaptım. Siz de devam sütü kullanıyorsanız, bebeğin içmediği kadarıyla muhallebi yapabilirsiniz. Ama devam sütü kullanmıyorsanız bu tarifi 1 yaş altında su ile, 1 yaştan sonra inek sütü ile hazırlayabilirsiniz 🙂

1 dilim kavun rendesi

1 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu

80-100 ml kadar devam sütü

Devam sütü ve pirinç ununu ayrı bir kapta pişirip, rendelenmiş kavunu muhallebiye katıyoruz.
Meyveli muhallebi yaparken, muhallebiyi pişirip sonra meyveleri katmalıyız ki, meyvelerin vitaminleri ölmesin 🙂

bebek yemekleri, bebek mamaları
Bebeğime ne zaman kavun yedirebilirim ?

Kavun 6-8. aydan itibaren bebeklere yedirilebilir. Asit içeriği yüksek olduğundan bazı bebeklerde kızarıklık yapabilir, eğer bebeğinizde kavun yedikten sonra kızarıklık oluşuyorsa bu muhtemelen allerjiden değil, kavunun yüksek asit oranındandır. Reflüsü olan bebeklerde reflüyü arttırabilir. Bunun için bebeğiniz hassassa, 8. aydan sonra vermeniz daha iyi olabilir ama bebeğiniz kavundan önce verdiğiniz 4-5 çeşit gıdayı rahatlıkla tolere edebildiyse 6. ayda kavun vermenizde hiçbir sakınca yok 🙂 Ben 6,5 aylıkken ilk yedirmiştim çok sevmişti. Bir de kavun EWG’ye göre temiz gıdalardan sayılıyor, bu da önemli 🙂 Detaylı bilgi için tıklayın.
Gelelim kavunun yararlarına:

Kavun: En zengin A vitamini kaynaklarından biri, bir porsiyonu günlük A vitamini ihtiyacımızın da ötesinde. A vitamini, gözümüzü koruyor, akciğer ve ağız boşluğu kanserlerine karşı da koruyucu. Bunun yanısıra kavun çok faydalı antioksidanlara sahip. Bunlardan bazıları yaşlanmaya bağlı göz hasarını önlerken bazıları da çeşitli kanserlere karşı koruyorlar. C vitamini, B vitamini,  mangan ve potasyum açısından da zengin kavunumuz.

Anasayfa ve yeni tarifler için tıklayınız

Kavun için kaynak: http://www.nutrition-and-you.com/

4 thoughts on “Kavunlu Muhallebi

  1. Geri bildirim: Sade Pirinç Unlu Muhallebi | Bebegimin saglıklı yemekleri

  2. Geri bildirim: Portakal ve nar sulu muhallebi | Bebegimin saglıklı yemekleri

  3. Geri bildirim: » Sade Pirinç Unlu Muhallebi Bebeğimin Yemekleri

  4. Geri bildirim: » Portakal ve nar sulu muhallebi Bebeğimin Yemekleri

Yorumunuz?