Ruşeymli ev yapımı bebek bisküvisi

ruşeymli bebek bisküvisi

8. Aydan itibaren

1 tatlı kaşığı ruşeym

1 tatlı kaşığı tepeleme un

1 tatlı kaşığı tepeleme tam buğday unu

1 çay kaşığı tereyağ

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı üzüm pekmezi

1/2 çay kaşığı tarçın

ile tek porsiyonluk bebek bisküvimizi hazırladım. Yaklaşık bir 10×5 cm bir büyüklüğü oldu.
Büyükler için kurabiye yapıyorken, bir tane de miniğim için hazırladım.

Hazır bebek bisküvisine hiç olumlu bakmıyorum. Aslında evde de çok kolay hazırlanabilir. Deneyin anneler pişman olmayacaksınız 🙂
Bebek bisküvisini kahvaltıda ıhlamurla, meyve suyuyla, anne sütü ya da devam sütüyle ezerek yedirebilirsiniz 🙂
İçerisinde yumurta yok, bunun için yaparken biraz dağılıyor, elinizi yağlayarak şekil verebilirsiniz.
İyice sertleşene kadar pişirebilirsiniz, içinde ruşeym ve pekmez olduğu için koyu kahverengi bir renk alıyor. Yanmış olmuyor yani 🙂
Ruşeym hakkında detaylı bilgi için, ruşeymli muhallebi tarifimde yer alan bilgilere göz atabilirsiniz anneler.

Bu arada, miniklerimiz yemeklerini yerken, mamalarına dokunmalarına ve kaşıklarını tutmalarına izin vermek, bebeklerin zihin gelişimini, motor gelişimini son derece olumlu etkiliyor.


Bırakalım da mamalarını dokunarak, hissederek, koklayarak tanısınlar.
Artık minicik bebeklerimiz büyüyor !…

Afiyet olsun anneler !…

Anasayfa ve yeni tarifler için tıklayınız

Not: Çok miktarda bebek bisküvisi hazırlayacaklar için çok güzel bir tarif : Mutfakta Feyza var blogunda 🙂

Yorumunuz?